خبرگزاری مهر ـ گروه فرهنگ و ادب: مرور اخبار حوزه فرهنگ و ادب هفتهای را که گذشت، با گزارش ضیافت افطار سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دهم آغاز میکنیم. ضیافت افطار سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با جمعی از شاعران شنبهشب 12 مرداد تحت عنوان «بر خوان واژهها» در مجتمع باغ زیبا در تهران برگزار شد.
حمید سبزواری شاعر پیشکسوت عرصه انقلاب، دفاع مقدس و شعر آیینی هم در دیدار خداحافظی سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد با شاعران، خدمات او را ستود و از وی تجلیل کرد.
در این مراسم همچنین مصطفی محدثی خراسانی، محمدعلی بهمنی، سعید بیابانکی، رستم عجمی (از تاجیکستان)، غلامعلی حدادعادل، محمدمهدی سیار، خانم موسوی (از افغانستان)، بیژن ارژن، حمیدرضا شکارسری، فاطمه طارمی، فاضل نظری، مهدی مظاهری، میلاد عرفانپور و حمید هنرجو شعرخوانی کردند. محمدعلی مجاهدی، مسئول دبیرخانه شعر آیینی کشور، سجاد عزیزی آرام مسئول کانون ادبی زمستان و شریعتی دیگر کسانی بودند که با اهدای لوح و همچنین هدایایی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر کردند. در این مراسم عبدالرحیم سعیدی راد نیز به نمایندگی از سایت شاعران فارسی زبان و شخص علیرضا قزوه از مسئولان این سایت لوح تقدیر را به رضا حمیدی، دبیر هفتمین جشنواره شعر فجر تقدیم کرد.
گلعلی بابایی رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس شد
گلعلی بابایی، نویسنده پیشکسوت ادبیات انقلاب و دفاع مقدس حکم ریاست سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس را دیروز چهارشنبه 16 مرداد، در مراسم افتتاح این سازمان از دست سرلشکر فیروزآبادی دریافت کرد.
مراسم آغاز به کار سازمان سینمایی و هنرهای نمایشی و سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس صبح چهارشنبه با حضور رئیس ستادکل نیروهای مسلح، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در سالن کوثر سازمان عقیدتی - سیاسی ارتش برگزار شد.
چاپ مجموعه تصاویر چاپ نشده سه عکاس شهید از مصطفی چمران
مجموعهای از تصاویر منتشرنشده از شهید چمران و گروه جنگهای نامنظم در طول سالهای دفاع مقدس در قالب یک کتاب به چاپ میرسد.
کتاب تصاویر منتشرنشده از سالهای دفاع مقدس و فعالیتهای شهید مصطفی چمران و ستاد جنگهای نامنظم قرار است تا چندی دیگر توسط نشر نیلوفران به چاپ برسد. این کتاب با عنوان «کرخه کور تا کرخه نور» چاپ خواهد شد. تصاویری که در این کتاب چاپ خواهد شد، آثار عکاسان جنگ و عکاسان مشخص گروه جنگهای نامنظم هستند. کتاب، عکسهای 4 عکاس جنگ را شامل میشود که در میان آنها میتوان نام کاظم اخوان و فریدون گنجور را دید. از 4 عکاسی که عکسهای این کتاب، آثار آنها هستند، 3 عکاس به شهادت رسیدهاند.
جراحی موفق روی قلب احمدرضا احمدی
احمدرضا احمدی شاعر کودک و نوجوان روز یکشنبه 13 مرداد تحت عمل جراحی قلب قرار گرفت و با نصب باتری دائم روی قلب او، عضو حیاتی بدن این شاعر از این به بعد به مدد باتری خواهد تپید.
همسر احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: این عمل بدون بیهوشی و با انجام بیحسی انجام شد. حال همسرم بعد از عمل مساعد است.
احمدرضا احمدی شاعر شناخته شده ادبیات کودک و نوجوان، روز چهارشنبه 9 مرداد به دلیل نارسایی و مشکلات قلبی در بیمارستان آتیه تهران بستری شد.
درگذشت شیرکو بیکس، شاعر مطرح کُرد
شیرکو بیکس شاعر مطرح کرد، در روزهای ابتدایی این هفته، در سن 73 سالگی و بر اثر ابتلا به سرطان لوزه درگذشت.
شیرکو بیکس شاعر مطرح کرد روز یکشنبه 4 آگوست پس از چندین روز دست و پنجه نرم کردن با سرطان لوزه در یکی از بیمارستانهای سوئد درگذشت و این خبر از سوی مسئول بخش سلیمانیه اتحادیه نویسندگان کرد، سلام مصطفی تائید شد. بیکس چند روزی بود که برای معالجه کردستان عراق را به مقصد سوئد ترک کرده بود و در یکی از بیمارستانهای این کشور تحت مراقبتها ویژه قرار داشت اما دیروز توان مبارزه با سرطان را از دست داد و جهان شعر را تنها گذاشت.
شیرکو بیکس دوم ماه می 1940 در شهر سلیمانیه عراق به دنیا آمد. پدرش فائق بیکس از شاعران مطرح روزگار خود بود. شیرکو بیکس در پی شعرهایی که علیه رژیم بعث سرود، در سال 1987 به ناچار دیار خود را ترک کرد و راهی سوئد شد و در سال 1992 به وطنش بازگشت.
شاعر نمادین ترک درگذشت
احمت ارهان شاعر مشهور ترکیه هم این هفته در 55 سالگی بر اثر سرطان درگذشت. اولین مجموعه شعر ارهان با نام «کشوری در گرگ و میش» سال 1981 بعد از کودتای نظامی منتشر شد و برنده جایزه بهجت نکاتیلیل شد. کتابهای شعر بعدی اش «شعرهای مدیترانه» و «افق زندگی» که هر دو سال 1982 منتشر شدند و «برای آنها که سعی کردند آتش را بدزدند» که سال 1984 منتشر شد، او را به عنوان دوست داشتنی ترین شاعر بعد از کودتای ترکیه به مردم شناساند.
احمت ارهان 55 ساله، 35 سال پس از سرودن شناخته شده ترین شعرش در میان یک بیداری سیاسی دیگر در کشورش، به دلیل ابتلا به سرطان حنجره در گذشت.
تصویب سند نظام ارزیابی و رتبهبندی پیشکسوتان صنعت چاپ
سند نظام ارزیابی و رتبهبندی پیشکسوتان صنعت چاپ ایران با حضور اعضاء هیئت امنا، هیئت مدیره و کمیته تشخیص انجمن پیشکسوتان در محل اتحادیه چاپخانهداران تهران به تصویب رسید.
این خبر هم روز چهارشنبه در خروجی خبرگزاری مهر منتشر شد. به این ترتیب، سند نظام ارزیابی و رتبه بندی پیشکسوتان صنعت چاپ ایران با حضور اعضای هیئت امنا، هیئت مدیره و کمیته تشخیص انجمن پیشکسوتان در محل اتحادیه چاپخانهداران تهران به تصویب رسید. در این نشست که با چالشها، ایرادات و نقطه نظرات متعدد و کارشناسی اعضای حاضر نسبت به فرم و محتوای آئیننامه مذکور همراه بود، سرانجام حاضران به این نتیجه رسیدند برای دستیابی به ساختاری سازمان یافته، سند مذکور را به امضا رسانده و مورد تأیید قرار دهند تا در جلسهای با حضور اعضای دفتر امور چاپ، موضوع بار دیگر بررسی شده و احیاناً به تصویب نهایی برسد.
جلسه انجمن پیشکسوتان با حضور آقایان صاحبی، خمسهپور، کلاری، متین رضا، ترکمن، تهرانی، نظری، امیرزاده، آصفی مقدم، دمیرچی، علوی، توتونچیان، اقبال، کربندی و گلشنی و خانم یزدانی برگزار شد.
انجمن حمایت از توسعه صنعت چاپ بالاخره مجوز گرفت
یک عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از توسعه صنعت چاپ، در گفتگویی که ابتدای هفته با خبرنگار مهر داشت، از صدور مجوز صنفی برای این انجمن توسط وزارت کشور پس از یک سال سرگردانی خبر داد.
جلال ذکایی عضو هیئت مدیره «انجمن حمایت از توسعه صنعت چاپ» درباره احتمال ازسرگیری فعالیت این انجمن گفت: این انجمن اگر بخواهد دوباره فعال شود، باید یک پروسه اداری را طی کند که هنوز این کار انجام نشده است.
وی افزود: انجمن حمایت از توسعه صنعت چاپ، منحل نشده ولی بلاتکلیف است و در حال حاضر نمیتواند فعالیتی داشته باشد. دلیل اصلی توقف فعالیت آن هم به پایان رسیدن اعتبار پروانه فعالیت انجمن بود که باید تمدید میشد که نشده بود. به این خاطر که منتظر پاسخ وزارت کشور بودند که اعلام کند مجوز آن صنفی است یا اجتماعی؟ این انجمن قبلاً به عنوان یک انجمن اجتماعی ثبت شده بود، اما در نهایت وزارت کشور اعلام کرد که جزو انجمنهای صنفی است. البته فقط این اعلام کافی نیست و یک روند اداری دارد که باید طی شود.
بزرگداشت روز صنعت چاپ در مهر ماه برگزار میشود
اولین جلسه شورای سیاستگذاری سیزدهمین جشنواره صنعت چاپ روز دوشنبه 14 مرداد با حضور علی اسماعیلی رئیس این شورا، احمد علمشاهی مدیركل دفتر امور چاپ و اعضای شورا در محل سالن جلسات معاونت امور فرهنگی برگزار شد.
اسماعیلی در این جلسه با اشاره به اینكه صنعت چاپ یكی از ابزارهای مؤثر در عرصه فرهنگی است و نقش بسیار مهمی در تولید و نشر آثار مكتوب دارد، گفت: صنعت چاپ به عنوان یكی از زیرساختهای كلیدی در چرخه تولید و توسعه مؤلفههای اقتصادی همچون اشتغالزایی، توسعه صادرات غیرنفتی به شمار میرود.
به این ترتیب، برگزاری بزرگداشت روز ملی صنعت چاپ در مهرماه از مصوبات اولین جلسه شورای سیاستگذاری سیزدهمین جشنواره صنعت چاپ بود.
نمایش 300 عنوان از بهترین کتابهای ناشران سراسر کشور در نمایشگاه فرانکفورت
امسال مسئولیت انتخاب بهترین کتابهای ناشران سراسر کشور برای عرضه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران واگذار شده و بر اساس اعلام قرار است در غرفه 80 متری این اتحادیه 300 عنوان از بهترین عناوین منتشر شده همه ناشران به نمایش گذاشته شود.
محمود آموزگار، دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتگویی که دیروز چهارشنبه 16 مرداد با خبرنگار مهر داشت، گفت: موسسه نمایشگاههای فرهنگی امسال در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 240 مترمربع فضای نمایشگاهی گرفته است؛ یک غرفه 40 متری که در سالن کودک و نوجوان است و مدیریت آن به انجمن ناشران کودک و نوجوان تفویض شده است، یک غرفه 120 متری که در اختیار خود این موسسه است و به عنوان نماینده نمایشگاه کتاب تهران، برنامههای معمول هر ساله خود را در آنجا برگزار میکند و یک غرفه 80 متری که طبق تفاهمنامه فیمابین موسسه نمایشگاههای فرهنگی با اتحادیه ناشران و کتابفروشان، مدیریت آن به این اتحادیه واگذار شده است.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران درباره نحوه انتخاب بهترین کتابها برای عرضه در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت گفت: صرف نظر از ویژگیهای کلی کتابها که باید فاخر باشند، حتیالمقدور دوزبانه باشند و یا ترجمه شده باشند، چکیده فارسی و انگلیسی داشته باشند، باید با توجه به نظر کارشناسانهای که عمدتاً مبتنی بر یک نگاه بازرگانی است، امکان عرضه و فروش رایت آنها هم فراهم باشد. ممکن است کتابی بر اساس آمار و ارقام و معیارها، خوب باشد اما قابلیت جذب مخاطب خارجی را نداشته باشد. از سوی دیگر با توجه به فضای غرفه، مجموع عناوینی که انتخاب خواهند شد، حدود 300 عنوان کتاب خواهد بود.
شصت و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت از 9 تا 13 اکتبر 2013 (17 تا 21 مهر 1392) و در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی فرانکفورت در این شهر آلمان برگزار میشود.
نمایشگاه کتاب مالزی کلید خورد
هشتمین نمایشگاه کتاب چینی زبان مالزی هم از روز شنبه 12 مرداد در کوالالامپور شروع به کار کرد. این نمایشگاه که از سال 2006 شروع به کار کرده با هدف ارایه جدیدترین دستاوردهای صنعت نشر، سی دی و محصولات چند رسانهای به ناشران و شرکتکنندگان خود، هر سال برگزار میشود.
در نمایشگاه امسال ناشرانی از چین، هنگ کنگ، تایوان، انگلستان، آمریکا، کانادا، سنگاپور و مالزی حضور دارند. میلیونها کتاب در کنار جدیدترین و بهترین کتابهای چینی، انگلیسی و مالایایی برای بازدیدکنندگان ارایه شده است. این نمایشگاه که در تاریخ 2 اوت افتتاح شد به صورت رسمی کار خود را از دیروز 3 اوت آغاز کرده و تا یازدهم (20 مرداد) به کار خود ادامه خواهد داد.
نظر شما